månadsarkiv: april 2015

Äventyrs Johan Karlsson

johan

Hej, Johan Karlsson, vem är du?

39 årig Legonörd, legosäljare, f.d. Legobloggare, spel-/film-musikfantast och radiopratare.

 

Hur länge har du samarbetat med Äventyr på Nordsken?

Samarbetet med äventyr kom till strax efter första upplagan av Nordsken. Daniel Lehto kontaktade Legobutiken där jag jobb ar och undrade om vi var intresserade av att bygga spelplaner i Lego till den saga han skrev inför andra upplagan av Nordsken. Och det var ingen tvekan. Och uppgiften att bygga dessa spelplaner hamnade på mitt bord med en del bidrag av Hans Brettschneider. Men på senare tid så har jag stått för alla byggen.

 

Berätta om hur ni går tillväga inför ett nytt Nordsken?

Arbetet med att ta fram en ny saga inför nästa Nordsken inleds strax efter det att den senaste festivalen avslutats. Vi börjar med att diskutera vilken slags miljö sagan ska utspela sig i och den övergripande handlingen.När det är spikat så börjar jag med att damsuga internet på inspirationsbilder med liknande miljöer. Samtidigt som vi benar ut mer och mer detaljer i sagans handling. Slutligen så bygger jag miljöerna i Lego medans Daniel fixar de sista detaljerna i handlingen och sätter det i pränt.

 

Vad är det bästa med Äventyr?

Den föredömliga enkelheten. Det går snabbt att lära sig och förklara och det är nästan helt i avsaknad av omfattande tabeller man ska lära sig eller bläddra reda på i en bok. Istället är det äventyret som hamnar i fokus.

 

Familj: Sambo, tre barn och en katt.

Aktuell med: De Tre Fragmenten, Sagan som kommer spelas på femte upplagan av Nordsken

Hobbys: Lego, Lego och… Lite figurspel.

Favoritspel: D&D Attack Wing & Heroclix

Äventyrs Daniel Lehto

11069878_10155410160335597_2089354029345029041_o

Hej, Daniel Lehto, Äventyr. Vem är du?

En spelgalning, nörd, fästman och pappa. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende och skriver en hel del.

 

Berätta lite om spelet Äventyr.

Det är ett sagospel för barn och vuxna. Det började med att jag och min dotter lekte med Dungeons & Dragons-miniatyrer när hon var liten, och när hon var omkring fem år började vi införa regler i leken, och slå med tärning för att se om spelfigurerna lyckades med det de ville göra eller inte. I Äventyr kan du som spelare ta på dig rollen av en hjälte, som får uppleva fantastiska sagor och äventyr. Precis som då du leker.

 

Har du spelat några andra rollspel?

Ja! De jag spelat mest är Star Wars (West End Games), Drakar och Demoner Expert och Mutant 2. Men jag har spelat mycket mer och andra spel jag gillar, som jag inte spelat så mycket, är Firefly, Fantasy! och Age of Rebellion.

 

Har du någon hobby?

Spel är nog min största hobby. Men även Lego, film och litteratur.

 

Har du varit på några spelkonvent?

Jadå, men inte så många. Nordsken har jag besökt varje år de hållit på och nu i maj är det dags igen. Andra konvent jag varit på är GothCon (2 gånger), SävCon, KlossCon och Borås Spelkonvent.

 

Vad kommer Äventyr med för nyheter framöver?

Nu är de reviderade reglerna och den nya upplagan av Monster på tryck. På tur står ”Ännu mera monster” som är ytterligare en monsterbok med många monster och varelser som är unika för Äventyr, ”Trolldom” som handlar om magiker samt världsboken ”Masona”. Vi har en bok om pirater som vi skriver på ibland också. Det är de böckerna vi jobbar med för tillfället. Till hösten/vintern nångång kommer Trolldom att finnas ute till försäljning.

 

Vad önskar du mest just nu?

Att få spela mer Äventyr med familjen.

 

Mina favoritspel: Äventyr, Lego Star Wars The Complete Saga, Diablo III, Star Wars (West End Games),

Mina favoritböcker: Härskarringen, Watchmen, En komikers uppväxt,

Mina favoritfilmer: Trilogin om Härskarringen, Star Wars, Watchmen, Gökboet, Döda poeters sällskap, Crash, Gilbert Grape.

Mina favoritserier: Battlestar Galactica, Buffy the Vampire Slayer, Firefly, Orange is the New Black, Geeks and Freaks, Game of Thrones.

Husdjur: Tre katter och några dammråttor.