månadsarkiv: februari 2015

Äventyrs Richard Svensson

Richard med en av sina hemmabyggda dockor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej, Richard Svensson, Äventyr. Vem är du?

Jag är en bleking, född 1974, som alltid tecknat, skulpterat och haft kul med min kreativitet.

 

Berätta lite kort om spelet Äventyr.

För mig är spelet Äventyr ett klassiskt rollspel, där man måste använda sin fantasi för att få glädje av det. Alltså en kreativ process i sig.

 

På vilket sätt skiljer sig Äventyr från andra fantasyrollspel?

Den stora skillnaden mellan Äventyr och de spel som kommit tidigare är målgruppens åldersomfång, vilket går från väldigt ungt till hur gammalt som helst. Också till skillnad från många rollspel är reglerna begripliga.

 

Vilka fler produkter är planerade?

Bra fråga! Jag ser med spänning fram emot vad far och dotter Lehto kommer att skicka mig att illustrera.

 

Varför ska man spela rollspel?

Jag citerar på ett ungefär Terry Pratchett, som på frågan ”varför ska man läsa fantasy?” svarade något i stil med: ”Att läsa fantasy är ungefär som att använda en träningscykel; du kommer egentligen ingen vart, men du stärker de muskler som kommer att föra dig någonstans.” Förutom den rent sociala biten av rollspelandet, som är en viktig del, så tränar man upp sin fantasi såväl som sin intuition, sin förmåga att improvisera och (för den delen) ett visst räknekunnande.

 

Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

Total ekonomisk frihet skule sitta fint.

 

Fakta

Aktuell med: Atlantis

Favoritspel: Mitt favoritspel alla kategorier är fortfarande Steve Jacksons och Ian Livingstones ”Fighting Fantasy” solospelböcker.

Recension av Atlantis

Atlantis fick en mycket fin recension i speltidningen Fenix med betyget 14 av 20. 7 poäng för innehåll och 7 för intryck.

 

”Atlantis är oerhört charmigt, fantasifullt och användbart. Det är lekfullt illustrerat, skrivet med ett språk som är lättillgängligt och precis lagom långt för att det skall vara roligt för mig att läsa häftet mer än en gång. (—) Det ligger mycket glädje bakom Atlantis och det märks, boken igenom.”

– Åsa Roos, Fenix.