Kategoriarkiv: Pyssel

Medlemskort

Det kom önskemål om medlemskort för Äventyrsklubbar. Så denna veckas fredagsuppdatering består av ett ark med medlemskort ni kan skriva ut och använda i er spelgrupp/klubb.
Tänk på att det också finns en organisation som heter Sverok som jobbar med frågor rörande hobbyn. Genom att bli medlem där kan du och dina kompisar starta en egen spelförening, där ni kan spela både Äventyr och mängder med andra spel. Kom ihåg att fråga dina föräldrar om lov först.
Några saker som är bra med att starta en förening hos Sverok:
* Föreningar hos Sverok är berättigade föreningsstöd. Dessa pengar kan du och dina kompisar använda till att köpa spel eller annat ni behöver till era spelkvällar.
* Demokrati. Demokrati är viktigt, och när ni startar en förening får ni lära er hur demokrati fungerar i en liten skala.
Mer om Sveroks arbete finns att hitta här: http://starta.sverok.se/

Spelplansbit

Veckans fredagsuppdatering är ännu en spelplansbit. Två har publicerats tidigare, se resurser. Med dessa kan du bygga upp din egen värld för att gestalta scener ur Äventyr. Används med fördel tillsammans med pappersfigurerna (se resurser). Spelplansbiten kan hämtas hem här.

Spelsession

Äventyrande på eftermiddagen. En odöd mumietjej (dotterns spelfigur) stryker omkring i skogen och kommer tillsammans med sin tama skorpion till en stad djupt inne i skogen.
Staden visar sig vaktas av allehanda odöda som zombies, skelett och mumier. En trollkarl har sin hemvist där och han vill inte dela sina skatter med någon! Skatterna har han stulit från folket i byarna runtomkring.

I mörkret gömmer sig några otrevliga typer: skelett!

De försöker skrämma bort inkräktare för att skydda sin härskares guld.

Mumierna ligger på lur.

En beriden skelettledare har befäl över de odöda, han lyder i sin tur under den onde trollkarlen.

Genast när mumietjejen och hennes skorpion kommer in i staden blir de överfallna av skelett. De försöker undvika strid, men skeletten går inte att resonera med. Hon inser dock snart är fienden är henne övermäktig när trollkarlen frambesvärjer ett stort stenmonster!

Hon försöker fly, men kan inte ta sig över muren och trollkarlen har trollat upp en mur där ingången fanns!

Till sist undkommer hon de odöda och stenmonstret genom att hoppa upp på ett hustak. De korkade skeletten har ju inga hjärnor, så de tror att hon har försvunnit. Hon hoppar vidare till nästa hustak, skjuter över ett rep upp till trollkarlens torn och klättrar över.
Hon lyckas förstena trollkarlen genom att reflektera trollkarlens förtrollning på honom själv. Trollkarlen blir till en staty och inne i hans torn hittar hon formelsamlingar och en magisk amulett som gör henne till härskare över staden. Hon löser upp förtrollningen som håller de odöda vid liv och lämnar tillbaka skatterna till byborna.
Fotnot: Det är busenkelt att bygga en egen spelplan! Miniatyrerna är tillverkade av Paizo och Wizards of the Coasts. (Vill man inte köpa figurer, kan man använda de miniatyrer som går att skriva ut här på sidan, se under resurser). Husen är byggda av kartong (gamla spelplaner från Algaspel, Cornflakespaket, sågspån, och mängder med lim och färg). De förtorkade träden tillverkade av lufttorkande lera. Gräset är en vanlig modelljärnvägsmatta upplimmad på 10 mm tjock plywood. För spelbarhetens skull har punkter ritats ut för att hålla reda på rutor och avstånd.

Utrustningskort

Denna veckas fredagsuppdatering innehåller en mängd utrustningskort som ni kan skriva ut, klippa och använda när ni spelar. Det finns ett antal dubletter av olika föremål – fast med olika bilder. Detta för att spelarna kanske inte vill ha identisk utrustning som de andra i gruppen.
Ni kan ta hem utrustningskorten här.