Kategoriarkiv: Nyheter

Senaste nytt om våra spel.

Sagospelet Äventyr byter förlag!

Sagospelet Äventyr byter förlag  från Saga Games till Eloso förlag. Vi vill passa på att tacka Saga Games för den här tiden, och ett givande samarbete under tre års tid. Vi är också mycket glada över att gå till Eloso förlag, som vi tidigare samarbetat med under konstruktionen av rollspelet Historiska äventyr i Göteborg. Beslutet känns helt rätt för Sagospelet Äventyr, och vi har stora planer för framtiden. Håll utkik på hemsidan och på vår och Elosos hemsida under våren för mer uppdateringar!

Sagospelet Äventyr till Eloso Förlag!

 

Äventyr firar fem år

Den första pdf-versionen av Äventyr.

Det var 2011 som den första versionen av Äventyr såg dagens ljus. Då var spelet redan några år gammalt hos oss. Jag och min dotter hade sedan hon var i femårsåldern lekt med mina Dungeons & Dragonsminiatyrer med tillhörande golvplaner. Så småningom började vi lägga till lite slumpmoment, där vi lät tärningen avgöra vad som hände. Och snart hade vi vad som kom att bli den första versionen av Äventyr. Dottern kallade det att spelleka, något som ganska bra beskriver vad det handlar om.

Även om vi fick oförtjänt mycket uppmärksamhet för vårt spel, som vi lagt upp som en gratis pdf på nätet, så strömmande lovorden in. Men också en del kritik, framförallt mot det blodiga omslaget. Omslagsbilden som var en rip-off på det klassiska Whelanomslaget till Drakar och demoner, föreställde en av dotterns kompisar som precis dödat en drake. Hon hade det tufft i sitt liv just då och jag tänkte att det var en snygg symbolik i detta. Det föll dock inte i god jord. En del föräldrar hörde av sig, och även om de tyckte att själva spelet var bra, så reagerade de häftigt på omslagets brutalitet.

Den tillrättalagda versionen av omslaget.

 

Till den första färgkopian på papper av Äventyr, hade vi redigerat bort blodet. Vi deltog på spelfestivalen Nordsken är barnen kunde provspela spelet på en spelplan av Legoklossar, och sedan rullade det bara på.

Vi är idag mycket glada åt att vara de som inledde den stora vågen av nybörjarvänliga spel som kommit på senare år, och att vi är först med ett rollspel riktar till yngre barn. En av våra tankar med spelet var just att det under lång tid saknats en god inkörsport till hobbyn. Vi kan konstatera att det visade sig att fler tyckte som vi.

Den tryckta versionen från 2012.

Den tryckta versionen av den reviderade regelboken från 2015. Nu med titeln ”Sagospelet Äventyr”. Uppdaterad och utökad med ett flertal sidor. Denna version av regelboken fick betygen 90% hos Spelkult och 16/20 i speltidningen Fenix.

När Sagospelet Äventyr nu firar fem år sedan den tryckta versionen, sträcker vi på oss lite extra inför detta faktum, och kan konstatera att spelet fortfarande når ut till nya spelare. Äventyr är här för att stanna.

,,, och du, håll utkik på hemsidan och vår Facebooksida under våren. Vi utlovar stora nyheter!

Vinnaren i sommartävlingen utsedd!

Vad säger flickan och draken till varandra?

 

Draken: Ätit upp en prins? Neeej, inte jag!

Flickan: Vad är det då du har mellan tänderna?

 

Det vinnande bidraget skickades in av Alva, 7 år, men mamma ska också spela, meddelar de.

 

Motiveringen: Tufft och hårt skämt som tillsammans med bilden på flickan och draken ger glimten i ögat. Vi skrattade gott åt det!

Sommartävling!

Vad säger flickan och draken till varandra?
Skicka in ditt svar på frågan “Vad säger flickan och draken till varandra?” via mail: aventyr (punkt) rollspel (snabel a) gmail (punkt) com senast den 30:e juni, så har du chansen att vinna en komplett uppsättning supplement till Sagospelet Äventyr: Monster, Atlantis, Trolldom och Riddare & hjätedåd!

Vinnaren utses av en jury bestående av Äventyrs skapare. Juryns beslut kan ej överklagas.
Dela gärna denna post på Facebook och gilla Äventyrs Facebooksida om du vill, för uppdateringar och nyheter!

 

sommartävlingen 16

 

Riddare & hjältedåd på Nordsken

Vi finns som vanligt på Nordsken Kristihimmelfärdshelgen den 5-7:e maj, och i år kommer vi att ha med oss ett fåtal Riddare & hjältedåd, exklusivt för Nordskens besökare. Boken är ännu inte officiellt släppt, men det kommer att gå att få sig en liten tjuvtitt i boken och det kommer även att finnas ett fåtal exemplar att köpa. Men passa på, det är först till kvarn som gäller på denna konventsupplaga!

 

riddare omslag 20160425

Det nya figurkortet från Riddare & hjältedåd

Sagospelet Äventyrs nya figurkort, som man kan använda om man vill. Det nya på figurkortet är Hjältepoäng och Vapenmärke. Dessa båda poster förklaras närmre i Riddare & hjältedåd, som är vår nästa bok vilken bygger ut Sagospelet Äventyr med en mängd nya sysselsättningar, specialförmågor, monster, utrustning, djur av olika slag, borgar, belägringar och mycket, mycket mer.

Figurkort Riddare figurkort grått Riddare figurkort svv

Vinnaren av Äventyrstävlingen

 

Omslag Trolldom 20151214 fenix r

 

Äventyr gratulerar vinnaren i Äventyrstävlingen. Frågan var vad magikerna ser i kritallkulan, och det vinnande bidraget löd:

”Hur världen blir en bättre plats när människor sitter ner tillsammans och lär känna varandra genom att spela rollspel i stället för att vara rädda för människor de inte känner.”

 

Vi gratulerar återigen vinnaren Henrik Ripa till det vinnande bidraget!

Fenix rekommenderar Trolldom

Trolldom fick en mycket fin recension i det nya numret av speltidningen Fenix, betyg 16/20! Vill du läsa recensionen kan du köpa Fenix hos välsorterade tidningshandlare eller köpa en prenumeration via www.speltidningen.se

 

Omslag Trolldom 20151214 fenix r